Loonadministratie

Salarisadministratie is niet saai!

Geen idee waarom maar het beroep salarisadministrateur behoort kennelijk niet tot een van de meest hippe beroepen ter wereld. Het is blijkbaar niet echt trendy om bezig te zijn met cijfertjes waar niemand op het eerste gezicht interesse lijkt te hebben. Want wie kijkt er nu wel eens uitgebreid naar zijn loonstrook?

Maar niets is minder waar. Salarisadministrateurs zijn namelijk de eerste levensbehoefte van elk bedrijf. Want hoe gepassioneerd een medewerker ook is, zonder salaris is die passie snel bekoeld. En juist doordat de salarissen elke maand  correct en tijdig betaald worden en de fiscus en andere instanties tevreden zijn, lijkt het allemaal erg vanzelfsprekend. Eigenlijk is het dus een groot compliment dat medewerkers niet naar hun loonstroken kijken, want het geeft aan dat ze het volste vertrouwen hebben dat alles correct is.

En de salarisadministratie is door zijn raakvlakken met HR/personeelszaken en met de financiële administratie ook vaak de verbindende factor in een bedrijf, een soort van spin in het web en heeft dus talloze fascinerende kanten waar je nooit op uitgekeken raakt.

Prijsindicatie

Hieronder een aantal prijsindicaties als voorbeeld. De prijzen zijn per maand excl. btw. Het is mogelijk om prijzen per loonstrook (alleen controle), per werkstroom (per uur) of voor de complete salarisadministratie af te spreken.

 • Loonstrook per medewerker vanaf € 5,00
 • invoer mutaties vanaf € 45,00 per uur
 • complexe mutaties /overige werkzaamheden € 65,00 per uur
 • vervaardigen analyses, overzichten of rapportages vanaf € 50,00 per uur
 • complete loonadministratie incl. aangifte loonheffingen ca € 750,00 voor 100 mws

Specialisme en maatwerk

Wij vinden het van essentieel belang dat een systeem past bij een bedrijf. Bij ons uiteraard maar ook bij onze klanten. En verder is het uiteraard heel belangrijk om de software optimaal te kunnen benutten en dus door en door te kennen.

Op dit moment werken wij voornamelijk met de software  AFAS, waar we bijzonder enthousiast en tevreden over zijn. Het pakket kent eigenlijk nauwelijks beperkingen en is volledig naar wens in te richten, waardoor een grote efficiëntieslag gemaakt kan worden door handmatige processen vast te leggen in automatische workflows.
De diverse disciplines (oa HR, Payroll en Finance) zijn modulair af te nemen en zijn uiteraard volledig geïntegreerd, waardoor bijvoorbeeld aanpassingen bij een medewerker ook direct doorwerkt in de salarisadministratie.  

Maar ook het pakket Nmbrs® heeft enige tijd geleden onze interesse gewekt, een heel compleet en overzichtelijk pakket en ook de app, waarbij medewerkers hun gegevens kunnen inzien en mutaties en verlofaanvragen kunnen doorgeven, ziet er erg goed uit.

Inmiddels hebben we ook met dit pakket goede ervaringen opgedaan en denken wij met dit tweede pakket alle klanten, hoe groot of klein ook een passende oplossing te kunnen bieden.

Waarmee kunnen we helpen?

PLUS services ondersteunt salarisadministrateurs van grotere bedrijven en kan de verloning van A tot Z verzorgen voor kleinere bedrijven. Hierbij zijn allerlei combinaties en onderverdelingen mogelijk.

Hiernaast zijn een aantal voorbeelden vermeld maar er zijn uiteraard nog veel meer mogelijkheden. Voor elke workflow, waaraan wij mogen werken, maken we een overzichtelijke proceskaart waarop precies is aangegeven wie wat wanneer doet. Uiteraard in samenspraak met de mensen met wie wij samen mogen werken natuurlijk. Op die manier past onze dienstverlening naadloos in de bedrijfsprocessen. En per workflow wordt ook een tarief afgesproken zodat de kosten op voorhand direct helder en inzichtelijk zijn. 

Na een grondige inventarisatie van de wensen van een potentiele klant wordt vrijwel altijd een periode door ons op locatie van de klant gewerkt. Hierdoor leren wij het bedrijf en de medewerkers kennen en zij ons, wat een goede samenwerking en een finetuning van onze werkzaamheden ten goede komt.

 • Verwerking mutaties (bulk, expats, incidenteel of structurele aanpassingen)
 • Controle op diverse niveaus (mutatie, inrichting, aansluitingen)
 • Controle premies en andere parameters
 • Controle afdrachten en aangifte loonheffingen
 • Fiscale toets (oa werkkostenregeling)
 • Loonstroken
 • Loonjournaalposten en aansluiting financiële administratie
 • Communicatie / uitleg aan medewerkers
 • Rapportages
 • Advies